RacingSoppa !

DeltaPhoto.se, som undertecknad är del av, brukar normalt bara uttrycka sig i bilder men i bland knackar vi även ner några ord för att bifoga illustrationerna.


Racingsoppa brukar för det mesta vara någon från Aspen som man har i tanken. Den senaste veckan har dock Racingsoppan utspelat sig på webben och andra forum för åsikter. 
Vem som sa vad eller inte spelar mindre roll idag när alla åter jobbar mot samma mål. Slutsatsen borde dock vara klar, utan samarbete blir det inte racing för någon.

Till den gångna dryga veckans nyheter hör att Alexander Graff flyttar in hos PTR i STCC som ersättare för Björn Wirdheim. Stort Grattis Alex !! 
Grattis och även Tack till Picko som visar att han återigen ger en yngre förare chansen att bryta sig in i toppen av svenska racing. 
Att Camarocup, nu mera V8Thundercar, tappar en profil betyder bara att det blir plats för en ny-gammal bekant i bil #6. Andreas Ahlberg är till baka till V8 och bakhjusdrift efter att ha åkte Audi i STCC senaste säsongen. 
Ska bli kul att se Adde med Micke Kågereds gäng. Dom har helt klart kapacitet för en topplacering. 

Vi hoppas att dom kommande veckorna, speciellt fram till Custommotorshow på ELMIA i påsk, kommer att vara fulla med presentationer av team och förare inför årets racingsäsong. V8Thundercar kommer att ha en monter på mässan och alla som vill se en riktig racer rekommenderas att besöka montern. Det finns troligen även en bra chans att träffa förare och andra inblandade att snacka racing med i montern.

Custommotorshow är även kick-off för många andra serier inom svensk motorsport. Det kommer att finnas ett antal Drifting bilar i olika montrar och ett antal av dom kommer att vara helt nya bekantskaper för publiken. Dotz Power Drift series kommer att visa två nya bilar som kommer att vara med och köra om det första officiella SM-tecknet i Drifting. Det kommer även att bjudas på drifting uppvisning på innerplanen av några rutinerade förare. Med mera med mera....

Veckans antiklimax får nog bli Alx misständande motor i Bristol. Alx Danielsson har gjort ett fantastiskt jobb att ta sig mot NACAR och den ära och berömmelse han är värd. Tyvärr så var tekniken inte på Alx sida. Det har hänt honom innan och det är facts-of-life i racing att det kan skita sig. 
Är dock säker på att Alx kommer igen och kan bara teamet få till en bra bil så ska redneck'sen få se att han kan åka. Vi väntar redan på nästa race med Alx på väg mot NASCAR. 

Kort sagt det kommer att bli en fullmatad vår och försommar med racing och diverse event att besöka för den motor intresserade. Det kanske är dåliga ekonomiska tider och vi har inte haft en svensk i Formel 1 på många år. Men bredden är bra och intresset finns i stugorna så sprid budskapet och ta med vänner och bekanta för att se motorsport live ! 

/Göran R
DeltaPhoto.se